Novi benefiti za POUZDANE

Pouzdanost, kao jedna od najbitnijih kategorija društvenih vrijednosti, ključni je faktor za uspjeh u svim segmentima i oblastima društvenog života. Biti pouzdan suprug(a), roditelj, prijatelj(ica) ili poslovi partner, znači imati neizmjerno povjerenje, ugled i respekt ljudi koji vas okružuju. Stoga je ova kategorija izuzetno važna u poslovnom svijetu, jer biti pouzdan poslovni partner znači biti profesionalan, kvalitetan, stručan sa visokim ljudskim i profesionalnim vrijednostima.

U protekle tri godine, jedan od značajanijih pokretača pozitivnog poslovnog okruženja i veliki generator poslovne motivacije za najuspješnije poslovne subjekte Bosni i Hercegovini čini projekt POUZDANOST. Ovogodišnja kampanja i dodjela priznanja “Pouzdanost 2017” realizirat će se u saradnji LRC-a i “Poslovnih novina”, iza kojih stoji 45 godina uspješnog rada. Bogato iskustvo u organizaciji i dodjeli priznanja najuspješnijim kompanijama kroz projekat “100 najvećih”, zasigurno će biti značajno i za organizaciju poslovne konferencije “POUZDANOST 2017”.

Ono što je posebno značajno za bonitetno pouzdane kompanije jeste i da je BBI VIP Business Club prepoznao važnost i potencijal ovog projekta, te da će kao suorganizatori pružiti dodatnu podršku kompanijama koje bilježe natprosječne poslovne rezultate i koje su svijetli primjeri domaće privrede.

“Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo kroz BBI VIP Business Club prepoznaje značaj razvoja malih i srednjh preduzeća za bh. privredu, te smo sretni što ćemo kao suorganizator poslovne konferencije “Pouzdanost 2017” dati svoj doprinos u prepoznavanju i afirmaciji pouzdanih bh. kompanija.
BBI VIP Business Club sa svojim poslovnim partnerima radi na kreiranju nove, prosperitetnije i zdravije poslovne klime u državi BiH, pogotovo kada su u pitanju privlačenje stranih investicija i poslovanje sa inostranim partnerima,” riječi su Amera Bukvića, direktora Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Posebnu podršku i pogodnosti pripremaju za članove BBI VIP Business Cluba i to kroz namjenske članske pakete za bonitetno pouzdane kompanije sa posebnim akcentom na privlačenje investitora, pristup poticajnim sredstvima i povezivanje sa domaćim i međunarodnim kompanijama.

Ono što je zanimljivo jeste podatak da od 31.554 firme, koje su obuhvaćene rangiranjem bonitetno pouzdanih kompanija, njih 13,5% ispunjavanju kriterije. Među njima je čak 85% malih i srednjih preduzeća, a koliku važnost ove firme predstavljaju za privredu BiH govori podatak da ukupan prihod bonitetno pouzdanih kompanija u BiH u prethodnoj godini čini čak 15,6 milijardi KM.

„Upravo ove informacije su bile glavni povod da prije tri godine pokrenemo projekt „POUZDANOST“ i na domaćem tržištu identifikujemo firme koje bilježe natprosječne poslovne rezultate na osnovu kojih se svrstavaju u kategoriju bonitetno pouzdanih kompanija. Nije važno da li ste mala ili velika firma – pouzdanost je univerzalna vrijednost, a u ovom slučaju zasnovana je isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije. Jedan od glavnih ciljeva projekta je da kompanijama koje su to svojim poslovnim rezultatima dokazale, omogućimo da imaju neovisnu i mjerljivu ocjenu svog tržišnog kredibilteta, kako bi bile prepoznate kao poželjni poslovni partneri. Pored toga, želja nam je da podstaknemo i ostale kompanije da unaprijede svoje poslovanje i tako ostvare preduslove za dobijanje bonitetnog certifikata. Kroz saradnju sa “Poslovnim novinama“ i „BBI VIP Business Club-om“ očekujemo i nove benefite za pouzdane kompanije,“ rekao je Damir Damadžić, menadžer projekta POUZDANOST 2017.

Express Courier – Specijalni Partner 

Specijalni partner projekta je i bonitetno pouzdana kompanija “Express Courier” licencirani zastupnik za UPS u BiH, koja od samog početka daje punu podršku projektu POUZDANOST 2017.

“Poslovni ambijent nije na zadovoljavajućem nivou i zaista moramo biti svjesni da poslujemo na izuzetno komplikovanom i složenom tržištu. Zato je veoma bitno za nas da slovimo kao pouzdan partner, da nas kao takvog prepoznaju na tržištu, ali je podjednako bitno i da se mi možemo uvjeriti u pouzdanost naših partnera, što Certifikat bonitetne pouzdanosti osigurava. Na osnovu analize finasijskih izvještaja i ostalih parametara za posljednju poslovnu godinu, nešto više od 13 posto domaćih kompanija ispunilo je kriterije za ovaj certifikat. Zato mislim da svaki dobitnik Certifikata bonitetne pouzdanosti treba biti ponosan i ja im svima iskreno i od srca čestitam”, kaže Mirza Bavčić, direktor kompanije.

Bavčić je istakao da su ključne vrijednosti projekta sadržane i u sloganu kompanije “Express Courrier” koji glasi: “Učinkovitost, Pouzdanost i Stručnost”. “To su vrijednosti kojih se pridržavamo u poslovanju i na osnovu kojih smo stekli dugogodišnje povjerenje naših kupaca i dobavljača. Stručnost našeg osoblja garantuje učinkovitost u okviru logističkih usluga, što nas u konačnici čini i pouzdanim partnerom”, rekao je Bavčić.

Aplikacija & Web portal

Komunikacija i umrežavanje

Prioritetni cilj projekta “Pouzdanost” je umrežavanje (networking) najuspješnijih kompanija, koje je postalo standard u poslovnoj komunikaciji i odnosima. S tim u vezi, kompanija LRC je izradila mobilnu aplikaciju bonitetne pouzdanosti “Pouzdanost NetWork” putem koje će kompanije imati mogućnost ostvarivanja međusobne komunikacije i eventualne saradnje.

Kao nadogradnja tu je i objava poslovnog web portala poslovnenovine.ba putem kojeg će privrednicima biti omogućen pristup najajktuelnijim poslovnim informacijama, analitičkim industrijskim izvještajima, te promocija preduzeća, proizvoda i usluga.
Bonitetno pouzdane kompanije će biti predstavljene u specijaliziranoj rubrici portala a kao korisnici će imati posebne pogodnosti za objavu sadržaja, promo kampanja kao i ostvarivanja komunikacije sa drugim kompanijama iz kategorijie bonitetno pouzdanih.

Ovo je još jedan dodatni iskorak ka stvaranju privrednog okruženja pogodnog za poslovni progres, sigurnije poslovanje i savremenu poslovnu komunikaciju i pristup informacijama.

BBI VIP Business Club

Suorganizator projekta

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo kroz BBI VIP Business Club prepoznaje značaj razvoja malih i srednjh preduzeća za bh. privredu, te smo sretni što ćemo kao suorganizator poslovne konferencije “Pouzdanost 2017” dati svoj doprinos u prepoznavanju i afirmaciji pouzdanih bh. kompanija. BBI VIP Business Club sa svojim poslovnim partnerima radi na kreiranju nove, prosperitetnije i zdravije poslovne klime u državi BiH, pogotovo kada su u pitanju privlačenje stranih investicija i poslovanje sa inostranim partnerima,” riječi su Amera Bukvića, direktora Bosna Bank International d.d. Sarajevo.

On naglašava kako se ovaj koncept uklapa i u ideju pouzdanosti i dodaje: “Očekujemo da će ova saradnja donijeti još veće benefite kako za mala i srednja tako i za velika preduzeća. Treba istaći da BBI VIP Business Club djeluje kao privredna komora, organizovana da obezbijedi lokalnim i stranim kompanijama priliku da se umrežavaju, profesionalno razvijaju, razmjene i dobiju nova znanja i informacije o tržištu, kao i da obogate svoja iskustva, što sve treba da doprinese ekonomskom razvoju BiH. Ponosni smo i na organizaciju Sarajevo Business Foruma koji od 2010. godine, kao najznačajniji poslovno-investicijski događaj u regionu, okuplja veliki broj domaćih i stranih učesnika.”

Poslovne novine

Bonitetno pouzdanim kompanijama omogućena dodatna promocija u Poslovnim novinama

Ovogodišnji projekat “POUZDANOST 2017” i dodjela priznanja “Bonitetna zvijezda” realizirat će se u saradnji sa “Poslovnim novinama”, brandom iza kojeg stoje decenije uspješnog rada. Bogato iskustvo u organizaciji poslovnih skupova i dodjeli priznanja najuspješnijim kompanijama kroz projekat “100 najvećih”, zasigurno će biti značajno i za organizaciju poslovne konferencije “POUZDANOST 2017”.

Kroz ovu saradnju već su ostvarene dodatne koristi za bonitetno pouzdane kompanije, a prije svega se ogledaju mu mogućnostima dodatne promocije kroz specijalne publikacije “100 najvećih u BiH” i “Gradovi, Opštine/Općine – Business” koja će biti objavljena nakon poslovne konferencije “POUZDANOST 2017”.