novi-benefiti-za-pouzdane

Novi benefiti za POUZDANE

Pouzdanost, kao jedna od najbitnijih kategorija društvenih vrijednosti, ključni je faktor za uspjeh u svim segmentima i oblastima društvenog života. Biti pouzdan suprug(a), roditelj, prijatelj(ica) ili poslovi partner, znači imati neizmjerno povjerenje, ugled i respekt ljudi koji vas okružuju. Stoga je ova kategorija izuzetno važna u poslovnom svijetu, jer biti pouzdan poslovni partner znači biti profesionalan, kvalitetan, stručan sa visokim ljudskim i profesionalnim vrijednostima.

U protekle tri godine, jedan od značajanijih pokretača pozitivnog poslovnog okruženja i veliki generator poslovne motivacije za najuspješnije poslovne subjekte Bosni i Hercegovini čini projekt POUZDANOST. Ovogodišnja kampanja i dodjela priznanja “Pouzdanost 2017” realizirat će se u saradnji LRC-a i “Poslovnih novina”, iza kojih stoji 45 godina uspješnog rada. Bogato iskustvo u organizaciji i dodjeli priznanja najuspješnijim kompanijama kroz projekat “100 najvećih”, zasigurno će biti značajno i za organizaciju poslovne konferencije “POUZDANOST 2017”.

Ono što je posebno značajno za bonitetno pouzdane kompanije jeste i da je BBI VIP Business Club prepoznao važnost i potencijal ovog projekta, te da će kao suorganizatori pružiti dodatnu podršku kompanijama koje bilježe natprosječne poslovne rezultate i koje su svijetli primjeri domaće privrede.

“Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo kroz BBI VIP Business Club prepoznaje značaj razvoja malih i srednjh preduzeća za bh. privredu, te smo sretni što ćemo kao suorganizator poslovne konferencije “Pouzdanost 2017” dati svoj doprinos u prepoznavanju i afirmaciji pouzdanih bh. kompanija.
BBI VIP Business Club sa svojim poslovnim partnerima radi na kreiranju nove, prosperitetnije i zdravije poslovne klime u državi BiH, pogotovo kada su u pitanju privlačenje stranih investicija i poslovanje sa inostranim partnerima,” riječi su Amera Bukvića, direktora Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Posebnu podršku i pogodnosti pripremaju za članove BBI VIP Business Cluba i to kroz namjenske članske pakete za bonitetno pouzdane kompanije sa posebnim akcentom na privlačenje investitora, pristup poticajnim sredstvima i povezivanje sa domaćim i međunarodnim kompanijama.

Ono što je zanimljivo jeste podatak da od 31.554 firme, koje su obuhvaćene rangiranjem bonitetno pouzdanih kompanija, njih 13,5% ispunjavanju kriterije. Među njima je čak 85% malih i srednjih preduzeća, a koliku važnost ove firme predstavljaju za privredu BiH govori podatak da ukupan prihod bonitetno pouzdanih kompanija u BiH u prethodnoj godini čini čak 15,6 milijardi KM.

„Upravo ove informacije su bile glavni povod da prije tri godine pokrenemo projekt „POUZDANOST“ i na domaćem tržištu identifikujemo firme koje bilježe natprosječne poslovne rezultate na osnovu kojih se svrstavaju u kategoriju bonitetno pouzdanih kompanija. Nije važno da li ste mala ili velika firma – pouzdanost je univerzalna vrijednost, a u ovom slučaju zasnovana je isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije. Jedan od glavnih ciljeva projekta je da kompanijama koje su to svojim poslovnim rezultatima dokazale, omogućimo da imaju neovisnu i mjerljivu ocjenu svog tržišnog kredibilteta, kako bi bile prepoznate kao poželjni poslovni partneri. Pored toga, želja nam je da podstaknemo i ostale kompanije da unaprijede svoje poslovanje i tako ostvare preduslove za dobijanje bonitetnog certifikata. Kroz saradnju sa “Poslovnim novinama“ i „BBI VIP Business Club-om“ očekujemo i nove benefite za pouzdane kompanije,“ rekao je Damir Damadžić, menadžer projekta POUZDANOST 2017.