Pouzdanost

Vodeći se time da su pouzdanost i povjerenje najvažnije, prije svega ljudske a zatim i poslovne vrijednosti, bonitetna kompanija LRC Business Intelligence System (LRC BIS) prepoznala je te vrijednosti u prvoj ambasadorici Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, Amri Silajdžić Džeko.

Kako je juče u Sarajevu Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” organizovalo novu akciju u okviru projekta “Moja kosa tvoja kosa”, iz LRC BIS-a kažu da nisu vidjeli bolji trenutak od tog da iskažu zahvalnost Amri Silajdžić Džeko, te su joj tom prilikom dodijelili posebno Priznanje i Zvijezdu pouzdanosti. 

Prilikom uručenja Priznanja i Zvijezde pouzdanosti Silajdžić Džeko je izjavila: ,,Izuzetna mi je čast što je LRC BIS izabrao upravo mene da predstavljam ovaj projekat i što su me izabrali kao osobu koja je pouzdana.”

Amra Silajdžić Džeko je velika inspiracija bosanskohercegovačkom društvu i motivacija ljudima van granica Bosne i Hercegovine. Od 2018. godine stoji kao nosilac glasa i pravih vrijednosti kojima se podstiče dobrobit i bolji položaj djece oboljele od raka i njihovih najbližih u društvenoj zajednici. Šireći svijest na međunarodnom  nivou o dječijem raku kao oboljenju, Amra Silajdžić Džeko istovremeno promiče i zagovara činjenicu da je rak kod djece izlječiv.

Svojom ulogom ambasadorice Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, doprinijela je da veliki broj djece i odraslih danas ne poznaje prepreku kada je u pitanju pružanje podrške ovoj važnoj i prepoznatljivoj inicijativi opravdavajući na taj način povjerenje onih koji su joj to povjerenje ukazali.

,,Kroz naš projekat “Pouzdanost”, koji realizujemo od 2016. godine, prepoznajemo i vrednujemo rezultate poslovnog svijeta i kompanija koje pokazuju izvrsnost na tržištu. Ovogodišnje izdanje projekta “Pouzdanost” pod zastavom je zlatne boje i sloganom “Uzdaj se u pouzdanost”. Zlatna boja simbol je bogatstva, ali onog koje se oslanja na nešto neprocjenjivo – povjerenje. Upravo zato, projekat ide dalje od poslovnih rezultata vrednujući doprinos pojedinaca i pojedinki pozitivnoj promjeni društva kroz promociju lijepih, osviještenih, zrelih, važnih poruka i priča. Jedna od njih je Amra Silajdžić Džeko”, kazala je direktorica projekta Fatima Nikšić.

,,Za neizmjeran doprinos i promociju istinskih vrijednosti. Za hrabrost, herojske poduhvate, volju i snagu koji ne poznaju granice. Za povjerenje koje svakodnevno pravda svojim postupcima širenja svijesti o važnosti boljeg položaja djece oboljele od raka i njihovih najbližih u društvenoj zajednici. Za glas koji nosi za dobrobit djece i za sve one koji treba da počnu vjerovati u život”, písalo je na Priznanju.

,,Hvala Vam draga Amra što ulogom ambasadorice “Srce za djecu oboljelu od raka” svakodnevno inspirišete sve nas da budemo bolji ljudi”, zaključili sui z LRC BIS-a.

Piše: Benisa B.