Pouzdanost

U eri u kojoj informacije teku poput nezaustavljive rijeke, jedna kompanija se ističe u svijetu medija i radija, njegujući povezanost i emitirajući glasove koji privlače pažnju širokog auditorijuma. Radio ZOS, svojom posvećenošću izvrsnosti i inovacijama, zauzeo je za sebe nišu u dinamičnom pejzažu medija i radija.

ZOS postoji više od 20 godina, a opstao je na tržištu jer se prilagođavao publici, vremenu i tehnologiji. Priča o ZOS-u je priča o uspjehu, viziji i snovima koji su provedeni u djelo. 

Kontinuirana inovativnost za staru i novu publiku

ZOS je dosljedno pomjerao granice mogućeg u radiju i medijima. Od svog početka, kompanija je prihvatila tehnološka dostignuća kako bi slušaocima pružila najnovije vijesti, zabavu i uvide na zanimljiv i pristupačan način.

,,Stvaramo inovativne i zanimljive sadržaje kako bi zadržali staru, ali i neprestano privlačili novu publiku”, kazala je direktorica Radia ZOS, Amela Sejdić.

Zahvaljujući tehnološkom razvoju,  omogućen je brzi prenos informacija s jednog kraja svijeta na drugi, unaprijeđene su komunikacijske mogućnosti koje su ih dovele do nove publike. Posljednjih 10 godina stvarali su multimedijalne sadržaje, objedinili zvukovne, vizualne i tekstualne elemente na jednom mjestu. ,,Danas smo vlasnici tri portala, YouTube kanala i više društvenih mreža,  platformi  koje se nude konzumentima. Kao kruna našeg poslovanja je marketing agencija ZOS MEDIA CONSALTING”, istakla je Sejdić.

Ekipa od vrijednosti primarno, a onda ekipa od uspjeha

Radio ostaje bezvremenski medij koji nadilazi generacije. Ima jedinstvenu sposobnost da dotakne srca i umove slušalaca, utkajući priče, muziku i informacije u tkivo svakodnevnog života. ZOS razumije trajnu moć radija i iskoristili su je za izgradnju mostova između zajednica, pružajući platformu da se čuju različiti glasovi.

ZOS ne emituje samo sadržaj već neguje zajednice. Njihove radio emisije služe kao virtuelni gradski trgovi na kojima se ljudi mogu okupljati, diskutovati i razmjenjivati ​​ideje. Ovaj osjećaj zajedništva je posebno značajan u današnjem svijetu, gdje izolacija i nepovezanost često dominiraju razgovorom.

Uloga medija seže dalje od zabave i igra ključnu ulogu u oblikovanju javnog mnjenja i podsticanju informisanih građana i građanki. ZOS ozbiljno shvata ovu odgovornost, obezbjeđujući da njihovo izvještavanje bude ne samo tačno, već i upečatljivo. Njihovo izvještavanje o vijestima i pronicljive rasprave doprinijeli su boljem informisanju građana i građanki.

,,Cilj je da slušateljima i čitateljima pružimo objektivne informacije iz svih sfera društvenog života, ali isto tako i da uz odličan zabavni program odašiljemo pregršt dobrih vibracija. Ističemo da više volimo biti ekipa od vrijednosti, nego ekipa od uspjeha”, kazala je Sejdić.

“Zajedno ostvarujemo snove” kao moto

,,Često mislimo da ideje moraju biti velike ili revolucionarne. Nerijetko, razliku čini puno sitnica. Prednosti malih inovacija su ogromne. Mi smo kontinuirano godinama radili na malim promjenama koje su nam uvijek donosile dobro. Drugačiji koncept uređivačke politike pod motom ”Zajedno Ostvarujemo Snove” (ZOS), doprinio je da program ove radio stanice bude prihvaćen od strane slušatelja u oba bh. entiteta, a jednako su ga prihvatili slušatelji svih dobnih skupina. Paralelno sa navedenim pratimo i digitalni svijet”, istakla je Sejdić.

Posvećenost ZOS-a različitosti i inkluzivnosti je evidentna u njihovom programu. Oni pružaju platformu za glasove koji bi inače ostali nečujni, zagovarajući uzroke, kulture i perspektive koje obogaćuju naše razumijevanje svijeta. Čineći to, oni služe kao svjetionik nade i napretka u često podijeljenom svijetu.

Mladi u fokusu budućih planova

Kako tehnologija nastavlja da se razvija, ZOS ne pokazuje znakove usporavanja. Oni razumiju da je prilagodljivost ključna u medijskom pejzažu koji se brzo mijenja. Spremni da nastave svoju misiju povezivanja, informisanja i inspirisanja publike, poseban fokus stavljaju na mlade ljude.

,,Planova je mnogo, a jedan od njih je pokretanje škole novinarstva za mlade u sklopu koje će biti “multimedijalni caffe” gdje će se mladi moći družiti i stvarati nove ideje. Cilj  je razvoj medijske i informacijske pismenosti, digitalnih kompetencija i kulturnog poduzetništva kod mladih kroz školu novinarstva”, rekla je Sejdić.

Od jednog malog lokalnog medija nastala je grupacija. Želja im je, kako kaže Sejdić, da to zadrže, a cilj je da grupaciju prošire i u pregovorima su za kupovinom još jednog medija.

Postojanje velikog broja medija na tržištu posmatraju kao nešto što ih tjera da pruže najbolje od sebe i u budućnosti. Kako kaže Sejdić: ,,Na konkurenciju gledamo na zdrav način, a strah koji osjećamo pretvoramo u nešto što nas tjera da budemo inovativniji, brži da više radimo i da se trudimo. Tako da negativnih posljedica za nas gotovo ni nema.”

Trajati i opstati = biti pouzdan

Još jedno značajno partnerstvo na projektu “Pouzdanost 2023/24”, pod organizacijom bonitetne kompanije LRC Business Intelligence System (LRC BIS) sklopljeno je upravo sa Radio ZOS.

,,Prilike su svuda oko nas, bitno ih je prepoznati. “Pouzdanost 2023/24” je prilika je za rast, razvoj i uspjeh na duge staze. Ponosni smo što smo ove godine partneri “Pouzdanost 2023/24″”, ponosno za kraj ističe Sejdić.

 

Piše: Benisa B.