Pouzdanost

Protekle dvije godine za privrednike bile su kao vožnja na rolerkosteru. Nova pravila igre na tržištu zbog pandemije korona virusa i politička previranja tjerala su ih da drže čvrsto u rukama kormila svojih kompanija. Kako su uspjeli održati stabilnost i dobre rezultate ispričali su bosanskohercegovački privrednici predstavljajući se jedni drugima na B2B susretu „Kluba 100“, posljednjem u ovoj godini, koji je održan u hotelu Garden, u Tuzli. Tokom par sati druženja i umrežavanja vlasnika i direktora firmi, koje učestvuju na dva projekta “100 najvećih u BiH“ i „Pouzdanost 2021“ dogovoreni su zajednički poslovi, pronađeni novi kupci i dobavljači. A što je najbitnije bio je ovo još jedan skup solventnih i pouzdanih poslovnih partnera.

B2B susreti koje organizuju Poslovne novine, u saradnji sa bonitetnom agencijom LRC, i partnerima Vanjskotrgovinskom komorom i Euro-Express d.o.o. iz Banja Luke uvijek daju odlične rezultate, jer je u vrijeme pandemije mnogo teže naći pravog poslovnog saradnika i saslušati njegovu priču. Saradnja između malih, srednjih i velikih firmi je veliki korak za bh. privredu, a upravo ta saradnja počinje sa njihovim upoznavanjima na ovakvim susretima.

Ovo je bila i prilika da se dodijele Certifikati bonitetne agencije LRC kompanijama koje imaju visoku ocjenu boniteta, a to su: Aft Bosnia, zatim VipoxRepublic koje dolaze iz Sarajeva i Golden Tours iz Tuzle.

Sberbank d.d. iz Sarajeva za učesnike ovog skupa pripremila je i posebnu ponudu koju su prezentirali privredicima.

Značaj ovom događaju dali su svojim prisustvom gradonačelnik Grada Tuzla i šef kabineta Vlade Brčko distrikta, koji su prezentirali pogodnosti i mogućnosti ulaganja u ova područja.

Za ovaj posljednji B2B susret uspješnih tražilo se mjesto više, a prisustvovale su firme iz cijele BiH. Termoelektro iz Brčkog, iz Lukavca su došli predstavnici kompanija: iz Kozarske Dubice Zepter InternationalAlpro iz Vlasenice. Najviše kompanija bilo je iz Sarajeva, a među njima su: BH Telecom, Triglav Osiguranje d.d., Brokers Team, R&S, Establish i TDR, kompanija koja djeluje u sastavu British American Tobaco grupacije. Među njima našli su se i učesnici iz Tuzle, iz Instituta za zaštitu, ekologiju i obrazovanje, iz Živinica Bosfor Stil, Tempo Plast iz Srebrenika.

Piše: Poslovne novine