Pouzdanost

U okviru projekta “Pouzdanost 2023/24”, LRC Grupacija u saradnji sa Udruženjem privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj organizuje IV B2B susret Kluba pouzdanih pod nazivom “Pouzdanost: Pokretačka snaga održivosti”. Događaj će se održati 12. juna u Grande Intermezzo Salonu na adresi 203. brigade 32, Matuzići – Doboj Jug sa početkom u 10:00 sati.

Ovo je prilika za sve one koji teže poslovnom uspjehu utemeljenom na povjerenju i održivosti da se povežu. Ovaj događaj je platforma koja spaja poslovne ljude iz različitih sektora i omogućava im da grade nove poslovne veze, razmjenjuju iskustva i ideje, te pronađu nove poslovne prilike.

Na početku, prisutnima će se riječima dobrodošlice obratiti Saća Prnjavorac, predsjednica Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj, te reći više o aktuelnostima UP-a i najaviti 18. Međunarodni sajam privrede Tešanj koji se održava u septembru ove godine.

Kroz planirani program, prisutni će imati priliku da čuju i uče od najboljih praksi i pronađu inspiraciju za unapređenje svojih poslovnih procesa. Imat ćete priliku upoznati se sa širokim spektrom poslovnih ljudi i potencijalnih partnera iz različitih industrija. Iskusni stručnjaci i lideri iz različitih oblasti će dijeliti svoja znanja i perspektive o temama kao što su izgradnja povjerenja u poslovanju, održivost u praksi, inovacije i mnoge druge.

U skladu s tim, očekuje nas inspirativni razgovor sa Izudinom Ahmetlićem, vlasnikom kompanije Hifa-Oil, najvećeg privatnog distributera naftnih derivata u BiH i ujedno vlasnikom Hifa-Oil Grupe pod nazivom “Pouzdano sa Izudinom Ahmetlićem”. Tokom ovog dijela programa saznajemo više o privrednom hodogramu koji je Izudin Ahmetlić do sada ispisao i iz svijeta ideja sa saradnicima pretočio u svijet realnosti.

Nakon toga, poslovne priče tokom panel diskusije podijelit će:

  • Amela Muftić, direktorica kompanije Halcom d.d.
  • Dejan Vukosavljević, direktor prodaje Vienna osiguranje VIG
  • Ranka Cerovina Fržović, šefica službe za prodaju ICT usluga i sistemskih integracijskih rješenja kompanije m:tel a.d.


Prepoznavanje i isticanje izuzetnih primjera poslovanja, koji nose epitet “bonitetna pouzdanost”, sastavni je dio projekta. Priznanje bonitetne pouzdanosti ide u ruke onima koji pokazuju posvećenost, integritet i poslovne prakse koje postavljaju standarde na tržištu. Upravo zato, programom je obuhvaćena i dodjela Priznanja bonitetne pouzdanosti kompanijama. Priznanja će dodijeliti potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH, Ahmet Egrlić.

Inspirativna energija i poslovni ambijent koji potiče kreativnost i podstiče na inovacije takođe neće izostati.

Prijatelji i partneri projekta su: Općina Tešanj, NLB Banka Sarajevo, m:tel a.d., Vienna osiguranje VIG, Intermezzo Group, Vispak, Mesna industrija Madi, Voda Oaza, ZOS Media, Klas d.d., Avon, Svjetlostkomerc, Bandido i Silvermoon d.o.o.