Pouzdanost

U svijetu građevinarstva, kvalitet građevinskih materijala igra ključnu ulogu u trajnosti i estetici konstrukcija. Jedna kompanija koja decenijama dosljedno isporučuje visokokvalitetne građevinske materijale je Baumit. Sa posvećenošću inovacijama, održivosti i izvrsnosti, Baumit se etablirao kao pouzdan partner za građevinare i arhitekte širom regiona.

Kompanija je bogata višedecenijskom istorijom i svoje početke bilježi od 1810. godine kada je u Austriji otvorena proizvodnja kreča.  Kroz godine je razvijen jedan od najuspješnijih brendova u proizvodnji građevinskih materijala u Evropi. Godine 1988. kreirana je marka Baumit kao rezultat poslovne saradnje dvije austrijske firme za proizvodnju građevinskih materijala.

Što se tiče Baumita u Bosni i Hercegovini, osnovan je 1998. god. U samom početku, kao i dan danas, sam renome brenda Baumit u evropskoj građevinskoj industriji, uz marljiv i predan rad njihovog tima, doprinio je da brend zauzme svoje mjesto na našem tržištu i postane prepoznatljiv po svom kvalitetu, inovativnosti i pouzdanosti.

Čovjek je na prvom mjestu

Od svog osnivanja, Baumit je sinonim za kvalitet u građevinskoj industriji. Naslijeđe izvrsnosti kompanije je dokaz njene nepokolebljive posvećenosti proizvodnji vrhunskih građevinskih rješenja. Njihov portfolio usluga uključuje širok spektar građevinskih materijala prilagođenih specifičnim potrebama tržišta. 

Njihova stalna težnja za tehnološkim napretkom omogućava im da razviju vrhunske proizvode koji zadovoljavaju rastuće potrebe građevinskog sektora. Od naprednih sistema za malterisanje do pametnih rešenja za izolaciju, Baumit osigurava da graditelji imaju pristup najnovijim i najefikasnijim građevinskim materijalima. Njihov cilj je da opravdaju povjerenje pružajući partnerima osjećaj sigurnosti

,,Ono po čemu je Baumit sigurno prepoznatljiv jeste dosljednost kvalitetu i pouzdanost koja pruža partnerima osjećaj sigurnosti. Također, nastojanje da se kontinuirano radi na unapređenju postojećih i razvijanje novih proizvoda koji će dodatno ubrzati i olakšati rad na gradilištu su vrijednosti po kojima se Baumit prepoznaje“, kazali su iz Baumita.

Održivost je ključna stvar za svaku renomiranu kompaniju građevinskog materijala. Baumit ovu odgovornost shvata ozbiljno i posvećen je održivoj praksi u svom poslovanju. Kompanija je investirala u istraživanje i razvoj kako bi stvorila ekološki prihvatljive proizvode koji ispunjavaju stroge ekološke kriterije. Dajući prioritet održivosti, Baumit ne samo da doprinosi smanjenju uticaja izgradnje na životnu sredinu već i pomaže svojim klijentima da postignu svoje ciljeve održivosti.

,,Ono što je vizija Baumita jeste da želimo jednostavno osnažiti naše partnere da grade zdrave, energetski učinkovite i lijepe domove za održivu budućnost. Vrijednosti kojima se Baumit vodi jeste da je „čovjek“ na prvom mjestu, tako da se naši partneri i uposlenici osjećaju sigurno u saradnji sa Baumitom. Jednostavno, Baumit skupa sa svojim osobljem i proizvodima koje nudi jeste pouzdan i kao takav je i prepoznat od strane partnera“, dalje ističu.

Nelojalna konkurencija šteti stabilnosti i kvaliteti tržišta

Baumit je poznat po rigoroznim mjerama kontrole kvaliteta. Njihovi proizvodi zadovoljavaju ili premašuju industrijske standarde, a posvećeni su održavanju najvišeg kvaliteta tokom cijelog proizvodnog procesa.  Kao takvi razvili su jedinstven i unikatan brend, prepoznatljiv oku klijenata i partnera.

Do te pozicije dovelo ih je i kontinuirano praćenje trendova. Smatraju da je zdrava konkurencija pozitivna pojava u svakoj industriji jer je to garancija da će svi učesnici težiti ka napretku, a samim tim i tržište kao cjelina.

Međutim, ono što smatraju problemom na bosanskohercegovačkom tržištu je nelojalna konkurencija.  ,,Ono što mi smatramo problemom na bh. tržištu jeste nešto što nazivamo nelojalnom konkurencijom koja šteti i stabilnosti i kvalitetu kroz nepoštivanje normi kvaliteta s ciljem postizanja što nižih cijena. Druga negativna pojava jeste takozvano kloniranje brenda Baumit, odnosno kopiranje dizajna pakovanja, komunikacije pa i samog vizualnog identiteta brenda što sve skupa ima zbunjujući efekat na krajnje kupce koji nisu direktno involvirani u industriji“, navode iz Baumita.

Lokalna prisutnost – globalni doseg

Iako Baumit ima snažno lokalno prisustvo, ima koristi i od toga što je dio veće Baumit grupe, koja posluje u preko 25 zemalja. Ova globalna mreža omogućava kompaniji da iskoristi međunarodnu ekspertizu i resurse dok svoje proizvode prilagođava jedinstvenim zahtjevima bosanskohercegovačkog tržišta. Bilo da se radi o stambenom projektu, komercijalnom razvoju ili infrastrukturnom poduhvatu, Baumitovim proizvodima vjeruju profesionalci iz različitih sektora.

Baumit je sjajan primjer kompanije koja spaja tradiciju s inovacijom, održivost s kvalitetom i globalnu stručnost sa lokalnim fokusom. Uz bogato naslijeđe izvrsnosti, posvećenost održivim praksama i raznolik portfolio vrhunskih građevinskih materijala, Baumit nastavlja biti pokretačka snaga u građevinskoj industriji, pomažući u oblikovanju zgrada i infrastrukture budućnosti. Kako regionalni graditelji i arhitekte traže pouzdana i inovativna rješenja, Baumit ostaje partner od povjerenja u njihovoj potrazi za stvaranjem trajnih i vizualno zadivljujućih struktura.

Svoju misiju nastavljaju i u budućnosti. ,,Vođeni našom misijom, nastavljamo raditi na razvijanju novih i unapređivanjem postojećih proizvoda i usluga kako bismo rad na gradilištima učinili što lakšim i bržim uz kontinuirani fokus na kvalitet i funkcionalnost, kao i na održivost kroz smanjenje emisije CO2. Također, cilj nam je održati čvrstu mrežu lojalnih partnera s kojima dijelimo iste vrijednosti, bez njih ništa ne bi bio moguće“, akcentiraju.

Prepoznat kao pouzdani partner

Reputacija Baumita kao vodećeg dobavljača građevinskog materijala izgrađena je na temeljima kvaliteta, inovativnosti, održivosti i snažnog odnosa s partnerima. Njihova posvećenost kontinuiranom unapređenju svojih proizvoda i podršci svojim kupcima čini ih pouzdanim partnerom za građevinske profesionalce i ključnim doprinositeljima rasta i razvoja građevinske industrije u Bosni i Hercegovini.

Upravo zato, LRC Business Intelligence System (LRC BIS) za svog pouzdanog partnera na projektu „Pouzdanost 2023/24“ ima upravo Baumit.

 ,,Baumit sve ove godine radi na izgradnji partnerskog i prijateljskog odnosa sa svim saradnicima, a bez pouzdanosti nema ni povjerenja ni kvalitetne saradnje. Pouzdanost nam mnogo znači, i uvijek je lijepo vidjeti da vas i drugi prepoznaju kao pouzdanog partnera“, dodaju na kraju.

 

Piše: Benisa B.