Pouzdanost

U svijetu brze tehnološke evolucije i sveobuhvatnih promjena, rijetke su kompanije koje uspijevaju zadržati svoju poziciju kao lideri na tržištu. BEST SOLUTION COMPANY (BSC) je upravo takva firma koja se ističe u industriji štampe i grafičkog dizajna. Razgovarali smo s direktorom firme, Adijem Hodžićem, kako bismo saznali više o njihovom uspjehu i pristupu industriji.

Koje biste vrijednosti Best Solution Company istaknuli kao najvažnije?

Najveća vrijednost BSC firme je posvećenost svakom poslu, profesionalnost i predanost pružanju najkvalitetnijih rješenja. Naš glavni cilj je ispoštovati naše klijente kroz visok kvalitet, brzu izradu i konkurentne cijene. Često smo radili 24 sata u tri smjene kako bismo ispoštovali rokove i pružili najbolje usluge. Također, aktivno sudjelujemo u koncertima, eventima i sajmovima, također smo partneri SFF festivala gdje brendiramo ulice za naše klijente. U ovoj godini smo brendirali više od 500 objekata u BiH. BSC firma je sinonim za pouzdanost u našoj industriji, a trudimo se da zadržimo tu reputaciju u godinama i decenijama koje dolaze.

Po čemu se Vaša kompanija razlikuje od drugih štamparija na tržištu, posebno u pogledu tehnologije koju koristite?

Naša firma se izdvaja po širokom spektru usluga koje nudimo pod jednim krovom. To uključuje digitalnu štampu, lasersku gravuru, direktnu UV štampu na pločastim materijalima, CNC obradu, izradu svjetlećih reklama, štampu XXL formata i dorade istih. Također, ponosimo se brzom montažom širom BiH. Naša tehnološka oprema uključuje UV mašine visoke kvalitete, Latex HP mašine, Mutoh mašine, i mašine za štampu megaformata, bilborde, banere itd. Imamo i ISO certifikate za kvalitet i ekološke standarde, što dodatno potvrđuje našu predanost visokim standardima.

Kako se Vaša kompanija prilagođava promjenama u industriji štampe i tehnološkim inovacijama?

Konstantno ulažemo u najnoviju tehnologiju i opremu kako bismo ostali ispred konkurencije. Naši zaposlenici redovno idu na obuke i konferencije kako bi pravilno ispratili tehnološke promjene. Takođetiti narudžbe,r, imamo razvijen softver za upravljanje poslovnim procesima, koji nam pomaže pra evidenciju klijenata, fakturisanje i druge ključne aspekte poslovanja.

Možete li nam reći nešto o Vašem timu i stručnosti zaposlenih u oblasti štampe i dizajna?

Naš tim se sastoji od više od 80% zaposlenih s grafičkom srednjom školom, a mnogi su se pridružili nakon praktičnih nastava u našoj firmi. Osim toga, 60% naših zaposlenika ima višu stručnu spremu i vrhunski su stručnjaci u svojim oblastima. To osigurava visoku stručnost i kvalitetu usluga koje pružamo.

Kako vidite Vašu firmu, koji su Vši dugoročni planovi za razvoj?

Naša firma konstantno raste i planiramo širenje na EU tržište i već smo počeli redovno surađivati s nekoliko klijenata iz EU. Također smo oformili IT tim koji se bavi aplikacijama, digitalnim marketingom i VR tehnologijom, čime se otvaramo prema budućnosti. 

IT sektor radi na području BiH sa kancelarijom u Sarajevu i na području Srbije sa poslovnicom u Beogradu. Kolege su odradile veliki broj evenata, i feedback je odličan. 

Nastavljamo ulagati u digitalni marketing, nove tehnologije i štampariju kako bismo ostali konkurentni na tržištu.

Kako Vaša certifikacija za Pouzdanost utječe na vaše poslovanje i povjerenje klijenata?

Dobivanje certifikata Pouzdanost treći put čini nas ponosnima, jer potvrđuje našu predanost pouzdanosti i visokim standardima. To osigurava klijentima da mogu imati potpuno povjerenje u našu firmu i naše usluge, bez straha od nepredviđenih problema. Pouzdanost je temelj našeg poslovanja i obaveza koju ispunjavamo prema svim poslovnim partnerima i klijentima.

 

Piše: Alen Ćorović