Pouzdanost

Bez obzira da li vam je potrebno print rješenje, nabavka računarske opreme, software ili tražite aplikacije i solucije prilagođene vašim potrebama, Printex ima rješenje za vašu kompaniju.

Kompanija Printex je osnovana kao preduzeće u privatnom vlasništvu 1987. godine. Od samog početka, firma se bavi plasmanom računara i računarske opreme, kao i računarskim i komunikacijskim inženjeringom.

Preko 30 godina iskustva i opstanka na tržištu rezultat su sposobnosti prilagođavanja i neprestanog osluškivanja potreba i zahtjeva tržišta. 

,,Za Printex je sve počelo 1987. kada su tadašnji osnivači i vlasnici bili ništa drugo nego vizionari i vijesnici digitalne budućnosti, dovoljno hrabri da postanu pioniri IT rješenja na našim prostorima, a ne promotori kratkotrajnih trendova. Prvi model personalnog računara u svijetu proizveden je samo šest godina ranije, a world wide web je nastao dvije godine kasnije. Imajući to u vidu, počeci Printexa imaju još dublje značenje u bh. razmjerama”, kazao je direktor Printexa Igor Siručić.

Full service i ekonomična rješenja po mjeri svakoga

Printex vam nudi full service rješenja bilo da se radi o modernizaciji postojeće kompanije ili ste u procesu otvaranja nove kompanije. Odabirom kompletnog rješenja umanjujete troškove za tehničku robu i do 40%, povećavate produktivnost uposlenih i eliminišete bespotrebni stres kod nabavke ili servisiranja tek kupljene opreme.

Full service rješenjem Printex pokriva sve aspekte nabavke tehničkih uređaja i usluga potrebnih za kvalitetan rad, ujedno fiksirajući trošak na mjesečnom nivou. Nemate više potrebe uložiti inicijalnu ogromnu sumu novca da bi ste obnovili postojeću opremu. 

Kompletnim rješenjem možete pokriti kompletnu računarsku opremu sa periferijom, print rješenje, software, mrežu za vašu kompaniju (instalacija i podešavanje), održavanje servera, na raspolaganju vam je tehnička podrška, zamjenska oprema dostupna odmah u slučaju kvara, backup rješenja za sve računare i još mnogo toga.

Zahvaljujući velikoj floti profesionalnih printera i tehničkoj podršci u cijeloj BiH, Printex odgovara čak i na najteže zahtjeve klijenata i to po najkonkurentijim cijenama na bh. tržištu.

Finansijski najsavremeniji model poslovanja

Računarska oprema ima svoj vijek trajanja, koji je u pravilu uvijek kraći od vremena amortizacije, te su sve kompanije suočene sa kontinuiranim rastom stalnih sredstava koje samo prave finansijsko opterećenje na poslovanje.

Kako bi rasteretili finansijsko poslovanje kompanija, Printex uvodi jedinstven model nabavke računarske opreme koji uveliko štedi novac, smanjuje stalna sredstva i eliminiše potrebu amortizacije i time postaje prva i još uvijek jedina kompanija u BiH koja je usvojila i razradila ovaj sistem.

Prema riječima direktora Siručića, čak i oni koji na tržištu imaju, naizgled, tzv. prirodni monopol imaju konkurenciju i ističe da su uz zdravu konkurenciju svi na dobitku. ,,Zahvaljujući konkurenciji, svi su na dobitku, i ponuđači i korisnici, jer jedni zahtijevajući, a drugi zahtjeve ispunjavajući rastu i postaju bolji. Samo informiran i kupac ispunjenih očekivanja je zadovoljan, a samo stalnim unapređenjima pred takvog kupca možete. Ono što otežava ne samo rad, već i život zove se nezdrava konkurencija. Kada uslovi poslovanja na tržištu nisu jednaki za sve, kada postoje protekcije ili propusti u njegovoj regulaciji, onda rasti i biti bolji postaje preteško, a tržište se nakon kraktotrajne koncentracije kapitala neminovno u tom segmentu počne urušavati”, ističe Siručić.

Međutim, ono što Printex izdvaja od konkurenciju su finansijski najsavremeniji modeli poslovanja zahvaljujući kojima plaćate samo ono što koristite i koliko koristite, a mjesečne troškove prilagođavate vlastitim mogućnostima.  

Iako je teško tržištu ponuditi nešto do sada neviđeno jer ono što se nudi negdje u svijetu već postoji, Printex postojeće u potpunosti prilagođava potrebama domaćeg tržišta. ,,Za nas je sve moguće, osim, kako izreka kaže, staklenog čekića i drvenog šporeta. Ako bismo se poistovijetili sa serijskom, uhodanom i organiziranom proizvodnjom cipela, mi bismo bili oni koji su više nego spremni i kapacitirani rukom skrojiti cipele, tako da izgledaju vrhunski, nikada ne nažuljaju i dugo traju”, navodi Siručić.

Rad s ljudima i za ljude kao ključna komponenta poslovanja

Povjerenje i partnerstvo su sastavni dio uspjeha svakog poslovanja. Povjerenje čini temelj na kojem se grade partnerstva, a ono se postiže kroz transparentnost, pouzdanost, integritet, odgovornost i empatiju koju u svom poslovanju Printex od samih početaka potpisuje, njeguje i promoviše.  

,,Povjerenje je temelj svakog nudim-potražujem odnosa. Bez obzira ne instrumente osiguranja, sve bonitete, bilanse, mjenice i garancije, ako među partnerima nema povjerenja da će svaki uraditi ono što i treba, tu nema ni zdravog poslovnog odnosa. Poštenje, povjerenje i pouzdanost su stubovi oslonci naše firme i nikada se ne bismo usudili nijedan poljuljati. Ako ni zbog čega drugog, onda zato što bi to bio nedopustiv luksuz na tako malom tržištu kao što je BiH. Nama se može vjerovati i zbog toga što njegujemo humanu komponentu u visoko tehnološkoj branši i ne zaboravljamo da u 

konačnici radimo s ljudima i za ljude”, ponosno ističe Siručić.

Ljudski segment u poslovanju nije opadajući faktor već trajna i nezamjenjiva imovina. Dok su tehnologija i automatizacija revolucionirali različite aspekte poslovnih operacija, jedinstvenost i posebnost “ljudskog” Printex niti jednog trena nije zanemario.

Pouzdan partner starih i novih poslovnih poduhvata

U svijetu u kojem su odnosi često zategnuti pritiscima konkurencije i kratkoročnih dobitaka, oni koji razumiju moć povjerenja i partnerstva su u dobroj poziciji za održivi uspjeh i kao takvi plasiraju se među najpouzdanije partnere starih i novih poslovnih poduhvata.

Jedan od takvih je i Printex koji ove godine stoji kao pouzdani partner projekta “Pouzdanost 2023/24” u organizaciji LRC BIusiness Intelligence System-a (LRC BIS).

O tome koliko im ovo partnerstvo znači, Siručić kaže:  ,,Znači nam mnogo i znači nam priznanje da smo prepoznati kao kredibilan učesnik tržišne utakmice neograničene minutaže. U svijetu je previše kopija, kvazi-stručnjaka, loših namjera i titula koje se mogu kupiti novcem. Kredibilitet stoga vrijedi mnogo i više dobija na cijeni što je kredibilnih u bilo kojoj struci manje. Nimalo ne sumnjamo da će projekat “Pouzdanost 2023/24” iznjedriti mnoge nove poslovne kontakte i saradnje, tim prije kvalitetne zbog toga što će nastati između sličnih aktera – onih pouzdanih.”

U duhu pouzdanih i kredibilnih partnera, nastavljaju kreirati svoju budućnost.

,,Kao i prethodnih 36 godina, i dalje ćemo osluškivati tržište, mijenjati se i prilagođavati njegovim zahtjevima, njegujući i čuvajući ljudsku dimenziju u izrazito “mašinskoj” sredini”, zaključuje Siručić.