Pouzdanost

Za kompaniju Halcom možemo reći da je pionir u razvoju modernih platnih sistema u srednjoj i jugoistočnoj Evropi. Kao ugledna međunarodna kompanija, sa adresama u Beogradu, Ljubljani i Sarajevu, fokusirana je na inovacije u tehnološkim rješenjima za platne sisteme, pružajući podršku partnerima u finansijskoj industriji. Njihova metodologija, koja kombinuje agilan pristup i detaljnu analizu tržišta, omogućava im da prate trendove i potrebe tržišta, stvarajući proizvode koji odražavaju stvarne zahtjeve i omogućuju konkurentsku prednost poslovnim partnerima.

U za intervju s izvršnom direktoricom Amelom Muftić istražili smo kako Halcomova inovativna tehnološka rješenja podržavaju sigurne i efikasne platne sisteme, kao i kako balansiraju između visoke sigurnosti, upravljanja rizicima i podrške održivosti u dinamičnom okruženju finansijske industrije.

Kako vaša metodologija podržava inovativni razvoj proizvoda za platne sisteme i kako se ta inovacija usklađuje s potrebama tržišta finansijske industrije?

Halcomova metodologija podržava inovativni razvoj proizvoda za platne sisteme kroz kombinaciju agilnog pristupa i pažljive analize tržišta. Praćenje trendova i potreba finansijske industrije omogućava nam pravovremeno prepoznavanje prilika za inovacije. Integrišemo povratne informacije korisnika kako bismo osigurali da naši proizvodi odražavaju stvarne potrebe tržišta.

Kako vaše tehnološko rješenje pridonosi konkurentnoj prednosti vaših poslovnih partnera u finansijskoj industriji?

Naša tehnološka rješenja doprinose konkurentskim prednostima poslovnih partnera u financijskoj industriji kroz brzu implementaciju, visoku pouzdanost i prilagodljivost. Naša tehnologija omogućuje partnerima da prilagode svoje usluge, smanje troškove i poboljšaju korisničko iskustvo, čime stvaraju dodatnu vrijednost za svoje klijente.

Koji su ključni izazovi s kojima se HALCOM suočava u pružanju sigurnih i učinkovitih tehnoloških rješenja, posebno s obzirom na kontinuiranu evoluciju platnih sistema?

Ključni izazovi s kojima se suočavamo u pružanju sigurnih i učinkovitih tehnoloških rješenja uključuju stalne promjene regulativa, rastuće prijetnje cyber sigurnosti te potrebu za stalnim praćenjem i prilagodbama platnih sistema. Aktivno sarađujemo s regulatornim tijelima, investiramo u sigurnosne mjere i kontinuirano ažuriramo naše proizvode kako bismo odgovorili na izazove evolucije platnih sustava.

Možete li opisati kako vaše tehnološke inovacije postavljaju izvrsnost u korisničkom iskustvu kao prioritet u poslovanju?

Halcomove tehnološke inovacije postavljaju izvrsnost u korisničkom iskustvu kao prioritet kroz intuitivna sučelja, personalizirane opcije i kontinuirano poboljšavanje performansi. Analiziramo povratne informacije korisnika kako bismo identificirali područja poboljšanja i osigurali da naši proizvodi pružaju ne samo funkcionalnost, već i iznimno zadovoljstvo korisnika.

Kako HALCOM postiže balans između visoke sigurnosti, upravljanja rizicima i podrške održivosti u svom poslovanju?

Balans između visoke sigurnosti, upravljanja rizicima i podrške održivosti postižemo kroz sistematičnu analizu rizika, implementaciju najnovijih sigurnosnih tehnologija te usvajanje održivih poslovnih praksi. Osiguravamo da naše poslovanje odražava najviše standarde u ovim ključnim područjima.

Svake godine ste na listi pouzdanih kompanija. Što to za vas znači biti pouzdana kompanija?

Biti na listi pouzdanih kompanija svake godine za nas znači priznanje našeg predanog rada, visoke etičnosti poslovanja te trajne predanosti kvaliteti proizvoda i usluga. Pouzdanost je temelj dugoročnog uspjeha, a mi u Halcomu smo ponosni što smo prepoznati kao kompanija na koju se može računati.

 

Piše: Alen Ćorović