Pouzdanost

Međunarodni sajam privrede u Tešnju i ove godine obilježit će mjesec septembar kao jedna od najprepoznatljivijih i najznačajnijih privrednih manifestacija u Bosni i Hercegovini. U organizaciji Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj, 17. put za redom, Sajam će od 27. do 30. septembra biti izvrsna platforma za izgradnju mostova na višim nivoima, umrežavanje privrednog sektora, gradova i cijelog regiona.

Tokom četiri dana Sajma privrednike i posjetioce očekuju brojni sadržaji – B2B sastanci, zanimljiva predavanja, diskusije, prezentacije. Na ovogodišnjem Sajmu privrede u Tešnju očekuje se veliki broj izlagača, privrednika iz Bosne i Hercegovine, zemalja Evropske unije i šire regije, javnih kompanija, predstavnike privrednih komora, javne uprave, međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Mađarska, grad partner Živinice, a samu privrednu manifestaciju će podržati i pokrovitelji, kao i mnogobrojni sponzori.

Sajam će se održati na lokalitetu Matuzići bb, Doboj Jug, u proširenom kapacitetu koji obuhvata preko 15.000 mizlagačkog prostora. Učesnicima će na raspolaganju biti dostupan unutrašnji i vanjski izložbeni prostor za afirmativnu prezentaciju kompanija, njihovih proizvoda i usluga, na privrednom prostoru koji je nosilac ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini.

I ove godine, Sajam prati zahtjeve tržišta i novog vremena, te fokus stavlja na biznisu budućnosti koji transformiše cjelokupnu energetsku sliku, smanjuje troškove, osigurava samoodrživost, pospješuje cjelokupan ekonomski razvoj i pristup politikama i vrijednostima Evropske unije. Zelena energija i izazovi pred nama prate centralnu temu Sajma: “Obnovljivi izvori energije”

Kada govorimo o općini Tešanj, ista je postala lider u oblasti razvoja ne samo lokalne, već nacionalne i regionalne privrede. Dobro promišljeni koraci ka uspjehu doveli su općinu Tešanj ove godine na odredište na kojem je taj put nagrađen posebnim priznanjem “Kruna razvoja privrede”. Priznanje dodjeljuje bonitetna kompanija LRC Business Intelligence System (LRC BIS) općinama/opštinama/gradovima za poseban doprinos razvoju lokalne i nacionalne privrede.  Ove godine, upravo je LRC BIS Srebreni partner Sajma.

Jako dinamična privreda, ali i prepoznavanje njenih potreba, nešto je što u ovoj općini ne izostaje. Već godinama stavljaju fokus na razvoj povoljnog i plodnog poslovnog ambijenta, ulaganje u poslovne zone, niske troškove poslovanja i neporezna davanja uz kontinuirano održavanje infrastrukture i obezbjeđivanje milionskih infrastrukturnih projekata na teritoriji Tešnja iz drugih izvora.

O daljnim aktivnostima, organizaciji i pratećim sadržajima, kao i prijavnim materijalima, Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah–Tešanj će blagovremeno informisati zainteresovane.

Pozivamo Vas da na vrijeme obezbijedite svoje učešće na najznačajnijem privrednom sajmu u Bosni i Hercegovini,  koji će biti centralno mjesto privrednih susreta u septembru na temu biznisa budućnosti!