Pouzdanost

U svijetu koji je sve više međusobno povezan, trgovina prehrambenim proizvodima, proizvodima za higijenu i osnovnim potrepštinama za domaćinstvo postala je vitalni aspekt modernog života. Jedna kompanija koja je uspješno upravljala složenim pejzažom ove industrije je PointStore. 

Osnovana 1996. godine, kompanija je od skromnih početaka izrasla u vodećeg igrača u trgovini ovim bitnim artiklima. 

Prvi bosanskohercegovački web shop za dijasporu

U njihovim paketima nalaze se najkvalitetniji proizvodi, poznati brendovi i sve što je potrebno jednom domaćinstvu. 

PointStore je prva bosanskohercegovačka firma koja je na naše tržište dovela inovativni koncept trgovine, paketnu prodaju različitog asortimana prehrambenih, higijenskih i mnogih drugih artikala koji su potrebni svakom domaćinstvu. 

,,U našoj ponudi imamo i mnogo poklon paketa koji su prilagođeni za sve sretne trenutke. Jednom riječju, mi smo jedan  “Svijet neobičnog šopinga””, kazali su iz PointStore-a.

Pointstore je takođe i prvi web shop za sve dijasporu, odnosno Bosance i Hercegovce koji žive van države. Na njihovoj eCommerce platformi, web shopu www.pointstore.ba svim kupcima omogućili su da mogu kupovati pakete za svoju porodicu i prijatelje širom Bosne i Hercegovine. 

,,Konceptom paketne prodaje, u ovom vremenu kada smo svi previse zauzeti, željeli smo da skratimo vrijeme prilikom kupovine i da omogućimo našoj dijaspori da u svakom trenutku mogu obradovati svoje najmilije u BiH”, navode.

Podrška domaćoj proizvodnji i posvećenost kvaliteti kao moto

Pointstore osnovan je sa jednostavnom, ali snažnom vizijom: da obezbijedi visokokvalitetne prehrambene artikle, proizvode za higijenu i potrepštine za domaćinstvo po pristupačnim cijenama, a danas broji 27 godina iskustva na tržišu.  Prepoznajući da su ovi artikli neophodni za svakodnevni život, kompanija je imala za cilj da ih učini dostupnim ljudima iz svih sfera života. 

Ova posvećenost kvaliteti i pristupačnosti je kamen temeljac njihovog uspjeha. ,,Tajna našeg dugogodišnjeg prisustva na tržištu temelji se na stalnoj posvećenosti kvaliteti naših usluga i zadovoljstvu naših kupaca. Pratimo trendove i potrebe, i svakodnevno prilagođavamo ponudu svim našim kupcima, kako u Bosni i Hercegovini tako i u inostranstvu. Naši kupci su uvijek na prvom mjestu. Nastojimo da kroz njihove potrebe i želje prilagodimo našu ponudu. Sve ove godine razvili smo snažne prijateljske i partnerske odnose, i izgradili povjerenje s našim vjernim kupcima i dobavljačima. Ovakav odnos nam omogućava da brzo reagiramo na promjene na tržištu i pružimo najbolju uslugu”, ističu.

Ono što ih posebno izdvaja je i podrška domaće proizvodnje i domaćih firmi, a domaći proizvodi maksimalno su zastupljeni u njihovoj ponudi. Navode da na ovaj način, podrškom domaćih proizvođača, jačaju ekonomiju države čime se istovremeno otvara mogućnost za nova radna mjesta za svu, kako kažu, “našu djecu”.

Društvena odgovornost bez presedana

Svoju primarnu djelatnost obogatili su humanitarnom notom, plasirajući se na tržište kao kompanija visoke društvene odgovornosti. Tu posebno ističu partnerstvo s humanitarnom organizacijom Pomozi.ba.

Na njihovom web shopu istaknuta je posebna sekcija pod nazivom “Donirajmo zajedno” putem koje svi kupci PointStore-a širom svijeta mogu, pored redovne kupovine, donirati poklon pakete humanitarnim organizacijama, javnim kuhinjama i pojedincima širom države.

,,Na webu imamo par humanitarnih organizacija i javnih kuhinja, ali kupci iz BiH i svijeta, bilo da su pojedinci upitanju, firme, udruženja mogu poklanjati pakete kome žele. Bitno je samo da znaju naziv, adresu i kontakt kome žele da se uruče pokloni. Putem brze pošte BH Post Express pošiljke se dostavljaju u sva sela i gradove širom BiH”, kažu iz Pointstore-a.

PointStore je više od posla; to je kompanija koja brine o zajednicama kojima služi. Aktivno se uključuju u filantropske napore, a njihova posvećenost društvenoj odgovornosti donijela im je divljenje i kupaca i saradnika.

U paketu je sve što ti treba

Sa raznolikim portfeljem proizvoda, globalnom mrežom izvora i snažnom posvećenošću zajednici, oni ne samo da su zadovoljili potrebe potrošača već su postavili i pozitivan primjer za industriju.

Sebe definišu kao drugačije, posebne i inovativne, vođene konceptom “U paketu je sve što ti treba”. Za njih konkurencija ne postoji jer svoje poslovanje grade na temeljima nekih, do sada neviđenih, koncepata rada na našem tržištu. 

Ističu da zdravu konkurenciju prihvataju kao nešto pozitivno jer ih podstiče da budu bolji i inovativniji: ,,Kompanije koje se bave istim vidom poslovanja kao i Pointstore, ne vidimo kao prepreku u našem radu, sve te kompanije nas motivišu da stalno rastemo i da budemo drugačiji od drugih.”

Sretan i zadovoljan kupac najveći je uspjeh

,,Vaše želje su naši ciljevi, a vaše porodice su naša briga”, glavna je vodilja Pointstore-a. Ispuniti želje i uvažavati sve prijedloge kupaca nije samo puki slogan, već načelo koje oblikuje svaku njihovu odluku i djelovanje. 

Predanost kvaliteti, pristupačnosti, usmjerenosti na kupca, pogodnosti, održivosti i angažmanu zajednice odražava duboko razumijevanje važnosti sticanja i održavanja povjerenja i lojalnosti njihovih cijenjenih kupaca. Kao rezultat toga, ne samo da su postali pouzdano ime u industriji, već i simbol izvrsnosti u korisničkoj službi.

Povjerenje smatraju ključnim. ,,Naše kupce smatramo liderima naše firme i uvijek su na prvom mjestu. Vrlo bitno je, da je naš kupac zadovoljan asortimanom, uslugom i cijenama. Kupcima smo uvijek na raspolaganju,spremni da udovoljimo svim njihovim zahtjevima i željama. Svi zajedno smo jedna velika Pointstore porodica u BiH i širom svijeta”, rekli su.

Uvijek spremni za saradnju

Dok nastavljaju napredovati u trgovini prehrambenim artiklima, higijenskim proizvodima i potrepštinama za domaćinstva, njihova vizija za dalje utire put još svjetlijoj budućnosti. 

Planovi PointStore-a za budućnost obilježeni su ambicioznim ciljevima, inovativnošću i predanošću daljnjem unaprjeđenju korisničkog iskustva. Stavljaju fokus na dalje proširivanje ponude i upoznavanju svih Bosanaca i Hercegovaca u svijetu sa web shopom i mogućnostima koje pružaju.

Pointstore aktivno zacrtava kurs za dinamičnu i obećavajuću budućnost. Njihovi planovi za širenje, inovacije, održivost i usmjerenost na kupca odražavaju njihovu nepokolebljivu predanost izvrsnosti. Dok upravljaju stalno promjenjivim krajolikom trgovine hranom, higijenom i kućanskim potrepštinama, spremni su nastaviti isporučivati ​​kvalitetu i vrijednost svojim kupcima, istovremeno pozitivno utičući na društvo društvenom odgovornošću i željom za saradnjom.

,,Otvoreni smo za saradnju sa kompanijama, institucijama, udruženjima i humanitarnim organizacijama u svijetu koje žele realizovati svoje humanitarne projekte u BiH. Želimo da budemo njihov support u BiH. Mnogo naših Bosanaca i Hercegovaca su uspješni van BiH, i uvijek su spremni da realizuju različite humanitarne projekte i pomognu stanovništvu u BiH. Uvijek trebaju kompaniju koja je profesionalna, i koja će u najkraćem roku ispoštovati njihove zahtjeve i na vrijeme dostaviti poklon pakete na adrese koje žele, mi smo uvijek spremni za saradnju”, zaključili su.

Ponosni partner projekta “Pouzdanost 2023/24”

Vodeća bosanskohercegovačka bonitetna kompanija ove godine slavi osmu godišnjicu projekta “Pouzdanost”, koji je na tržište Bosne i Hercegovine 2016. godine donio sistem certifikacije bonitetno pouzdanih kompanija i njihove visoke validacije.

Ove godine, PointStore je ponosni partner projekta, koji je, kako kažu spreman razmijeniti dugogodišnje iskustvo s drugima i doprinijeti da pouzdanost i povjerenje budu početna tačka poslovanja novih i temelj budućih planova već etabliranih kompanija na našem tržištu, a i šire.

Piše: Benisa B.